IMG_7938_edited.jpg

Hergebruik

Een groot gedeelte van het perceel ging op de schop. De inrit werd van de noordzijde naar de zuidzijde verlegd en het meest in het oog springend is de aangelegde natuurvijver.

 

Ook werden er om ruimte te maken, veel naaldbomen gerooid. Niet echt duurzaam zou je zeggen. Maar alle bomen zijn hergebruikt op het perceel.

 

De gerooide bomen werden door een mobiele houtzagerij op het perceel gezaagd tot planken en balken welke we hebben gebruik voor de bouw van de schuur.  

Grondstoffen

De boomstronken hebben we gebruikt als afscheiding van het perceel, zo creëerden we een natuurlijke uitstraling vanaf de weg.

 

Van de schabben (rondingen die eerst van de stam gezaagd worden) werd de schutting gemaakt en de houtsnippers en schors dienen inmiddels als natuurlijke bodem van de border naast de inrit en het toegangspad naar de B&B. 

Aanleg grondwal

De door ons aangelegde natuurvijver kreeg de naam Frankenven, naar de ouders van Nicole die hier jarenlang hebben gewoond.

 

De vijver is een eyecatcher op ons perceel en heeft een geweldige aantrekkingskracht op allerlei dieren. Om de biodiversiteit te stimuleren legden we een grondwal aan.

 

Deze is aangeplant met een scala aan bloemen en planten die aantrekkelijk zijn voor wilde bijen en andere insecten. 

Galerij